Roladki schabowe ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą

Małgorzata
Obiad
17.03.2016 7:00
Roladki schabowe ze szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą

Może wypróbujecie w nadchodzące święta? SKŁADNIKI (na 4 roladki - 1 roladka 391 kcal) 1/2 kg schabu bez kości 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 100 g szpinaku 1/2 kulki mozzarelli (62,5g) 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżeczki oliwy 8 plasterków szynki parmeńskiej PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy w drobną kostkę. Schab myjemy, odkrawamy ewentualny tłuszcz, kroimy na 4 plastry i cienko rozbijamy. Polewamy pozostałą łyżeczką oliwy, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg) na 30 minut. Na łyżeczce oliwy podsmażamy cebulę, dodajemy szpinak i pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mozzarellę kroimy na 4 plastry. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/03/roladki-schabowe-ze-szpinakiem.html