Składniki: ciasto - 3 szklanki mleka - 1,5 szklanki mąki - 4 żółtka - 4 białka - 2 łyżki masła - szczypta soli farsz - 75 dag pieczarek - 1 cebula - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki - 20 dag żółtego sera - 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich - sól, pieprz ponadto Lubię naleśniki na słodko ( takie jak te ) i na wytrawnie. Przygotowanie ciasta do tej potrawy zajmuje trochę czasu i jest może bardziej skomplikowane niż ciasto tradycyjne- ale wierzcie mi warto. smażymy na patelni grube naleśniki. Farsz wykładamy na naleśniki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas wykonania: ok. 1 h Ser ścieramy na tarce. Mleko mieszamy z żółtkami, dodajemy mąkę i szczyptę soli. Szklimy na tłuszczu. Składamy na pół. Podajemy na ciepło. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.