Składniki: Sposób przygotowania: - 50 dag makaronu - jeden podwójny filet z kurczaka - 2 duże ogórki wężowe (można zastąpić zwykłymi) - 2 puszki groszku - 2 duże pęczki koperku - 6 łyżek majonezu - 3 łyżki kwaśnej śmietany - sól - pieprz Kurczaka gotujemy w wodzie. Jest lato- w sałatce powinien być świeży ogórek i koperek- ja niezmiennie Wasze podniebienia rozpieszczać będę. Nie czuć lata na dworze, poczujmy je na talerzu. Kroimy w średniej wielkości kostkę (można też go usmażyć na patelni). Ogórek nadaje sałatce świeżości, koperek- wspaniałego aromatu- co tam będę się rozpisywać, najlepiej sami spróbujcie. Chętnie spożywam je na kolację , nie rzadko zastępują mi także obiad . Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu (ja miałam świderki). Rada: Sałatka idealnie nadaje się także na grilla. Pomijam wtedy dodanie mięsa z kurczaka. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8-10 Groszek odcedzamy na sitku z nadmiaru wody.