Puree kalafiorowe Składniki: mały kalafior 2 średnie ziemniaki 1/2 łyżeczki masła lub margaryny łyżka mleka łyżka soku z cytryny sól Przygotowanie Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki. Składniki: podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka duża marchew cebula jajko 150 ml jogurtu naturalnego (0% tłuszczu) płaska łyżka curry sól, pieprz łyżeczka oleju Następnie odcedzamy, dodajemy masło, mleko i sok z cytryny i miksujemy lub ubijamy tłuczkiem na gładką masę. Jajko mieszamy z jogurtem, dodajemy marchew z cebulą, curry, sól i pieprz. Marchew ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę. Z podanych składników wychodzą dwie naprawdę duże porcje, a jedna ma 411 kcal.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2016/03/piersi-z-kurczaka-pod-marchewkowa-pierzynka-i-puree-z-kalafiora-411-kcal/