Wiosenny tort chlebowy

Ewelina
Przekąski
15.03.2016 20:37
Wiosenny tort chlebowy

SKŁADNIKI : - 6 - 8 kromek chleba tostowego, razowego - 1/2 brokuła ugotowanego na parze - 2 łyżki śmietany 18 % - 4 jajka ugotowane na twardo - 200 g kremowego twarożku - 2 ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę - 4 plastry pieczonego pasztetu - sól, pieprz do smaku - majonez - 1 ogórek wężowaty - liście sałaty, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, oliwki do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Obrane jajka przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę majonezu, sól, pieprz i rozgniatamy widelcem na papkę. Kromki chleba kładziemy na desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Kromki chleba kładziemy na desce, ( 2-3 równo koło siebie ) rozkładamy pierwszą pastę z brokuła, przykrywamy następnymi kromkami, lekko je dociskając. Obrane jajka przekładamy do miski, dodajemy 1 łyżkę majonezu, sól, pieprz i rozgniatamy widelcem na papkę. Brokuł łączymy z twarożkiem, śmietaną i przyprawami, ugniatamy na papkę. Brokuł łączymy z twarożkiem, śmietaną i przyprawami, ugniatamy na papkę. Na boki tortu przyklejamy plastry ogórka i sałatę. Na boki tortu przyklejamy plastry ogórka i sałatę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2016/03/wiosenny-tort-chlebowy.html