Pieczony filet z indyka

Agnieszka
Przekąski
15.03.2016 15:00
Pieczony filet z indyka

Składniki: - 1,5 kg filetu z indyka, - 2 łyżki sosu sojowego, - 2 łyżki miodu, - 1 łyżka octu winnego, - 1 łyżeczka tymianku, - 1 łyżka słodkiej papryki, - kilka plasterków suszonego czosnku, - sól, - pieprz. Przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach, a następnie 65 minut w 165 stopniach. Przygotowanie: Dokładnie myjemy filet z indyka pod zimną wodą, Osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy wszystkie błonki. W miseczce przygotowujemy marynatę: płynny miód +ocet winny + sos sojowy + tymianek + słodka papryka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2015/01/pieczony-filet-z-indyka-domowa-wedlina.html