Rurki z kremem kukułkowym

Ewelina
Desery
15.03.2016 20:36
Rurki z kremem kukułkowym

Po ostudzeniu delikatnie wyjmujemy rurki. KREM : - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 2 szklanki mleka - 1 łyżka cukru - 150 g margaryny - 3 łyżki mielonych orzechów - 200 g masy kajmakowej HELIO kukułka Budynie mieszamy w mleku z łyżką cukru, gotujemy, mają wyjść bardzo gęste. CIASTO : - 500 g mąki pszennej tortowej - 250 g margaryny - 3 łyżki gęstej śmietany - cukier do obtaczania rurek Z mąki, margaryny i śmietany zagniatamy kruche ciasto. z których wycinamy radełkiem paski o szerokości około 1 cm. Foremki, rurki smarujemy oliwą i nawijamy paski ciasta zaczynając od węższej części do szerszej. odkładamy do lodówki na 2-3 godziny aż ciasto dobrze się schłodzi. Jedną stronę rurki obtaczamy w cukrze i układamy na blaszce. Mieszamy, w razie konieczności można ją dosłodzić ale nie ma takiej potrzeby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mariola1975.blogspot.com/2016/03/rurki-z-kremem-kukukowym.html