Co potrzebujemy na 2 burgery : - 2 burgery wołowe - burak - 2 czerwne cebule - łyzka miodu - ocet balsamiczny - masło - ser kozi - 2 bułki do burgerów (ja nie miałem więc uzyłem mini ciabat i było ok) - keczup + musztarda - mozna dodać paryczki marynowanej jalapeno dla kontrastu smakowego Jak robimy : - Buraki szorujemy, owijamy folią do pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 1h do 1:30h. Najpierw musztarda + keczup na bułke, nastepnie mięso, następnie burak, następnie karmelizowana cebulka i na koniec ew. papryczki jalapeno. Nie będe tu pisał jak przygotowac same mięso bo każdy lubi po swojemu (jedni mniej, inni bardziej wysmażony, niektórzy z przyprawami inni bez). Sczególnie że ja użyłem rewelacyjnych moim zdaniem burgerów z Biedronki z mięsa Black Angus (98% mięsa , reszta przyprawy - żadnych dodatków sztucznych). W między czasie na kilka minut do pierkanika wrzucamy bułki żeby się lekko podpiekły. Cebulę kroimy w piórka, rozgrzeamy 2 łyżki masła, wrzucamy cebulkę i dusimy około 9 minut. Skupię sie na dodatkach bo one sprawiają ze burger jest pyszny. - Teraz smażymy burgery wg uznania, topiąc na nim ser kozi.