SKŁADNIKI : - 700 g twarogu wiaderkowego - 4 łyżki cukru - 200 ml śmietanki 30 % - 100 g czekolady bakaliowej - 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szklance wrzątku - 3 łyżki ciemnego kakao - 1/2 szklanki mleka DODATKOWO : - 50 g czekolady deserowej - 6-7 herbatników - migdały, morele, posypka dekoracyjna do ozdoby PRZYGOTOWANIE : - Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. - Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do garnka łącznie z mlekiem i kakao. - Formę na babkę wykładamy gazą, wylewamy masę serową a na górę układamy ciastka. - Bardzo zimną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy twaróg i wlewamy, ostudzoną czekoladę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mariola1975.blogspot.com/2016/02/pascha-czekoladowa.html