Domowe Longery

Katarzyna
Obiad
14.03.2016 9:15
Domowe Longery

I zapraszam na pyszne domowe Longery, niczym z jednej z popularnych sieciówek :) SKŁADNIKI : na 6 sztuk bułki 15 g drożdży 1 łyżeczka cukru 120 ml mleka 60 ml wody 25 g masła 310 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soli mleko do posmarowania bułek sezam do posypania bułek stripsy 1 duża pierś z kurczaka sól pieprz słodka papryka czosnek granulowany sos sojowy 1 jajko 100 ml mleka ok 1/2 szkl mąki dodatkowo mąka na panierkę olej do smażenia dodatki sałata pomidor ogórek kiszony czerwona cebula ketchup sos tysiąca wysp Po tym czasie z ciasta uformować podłużne bułki i pozostawić pod przykryciem na kolejne 30 minut. Mięso zamarynować w soli, pieprzu, papryce, czosnku i sosie sojowym, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Stripsy Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić na paski o grubości 2-3 cm. Tak przygotowane mięso smażyć po 4-5 minut z każdej strony, na głębokim oleju. Moda na szybkie jedzenie w barach typu Fast Food, jest w naszym kraju bardzo popularna. Wymieszać i odstawić na 10 minut, aby drożdże zaczęły pracować. A jak to zrobić: Bułki Drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru i 2 łyżek mąki. Przed pieczeniem bułki naciąć na górze, aby powstało charakterystyczne wyżłobienie. Wkładać do niego po 3 - 4 kawałki kurczaka, zamknąć przykrywką i potrząsać tak aby mąka sama pokryła kawałki mięsa. Całość dobrze wymieszać na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.xn--kuchniawopaach-qnc.pl/2016/02/domowe-longery.html?m=1