Poza składnikiami na ciasto i farsz, potrzebujemy też formę do tarty, ja używam tej dostępnej Tutaj — > KLIK Tarta szpinakowa – przygotowanie Tarta ze szpinakiem i serem feta nie różni się właściwie niczym prócz farszu od tej, na którą przepis podawałam w tym na tartę z kurczakiem. Ser feta – jedna kostka starty, żółty ser – jakieś 150-200 gram Składniki na sos beszamelowy i na ciasto takie same jak w przepisie na tartę z kurczakiem – TUTAJ. Głównie dlatego, że uwielbiamy szpinak w każdej postaci ale też z tego powodu, że robi się ją szybko a wcinać można i na zimno, i na ciepło. No to czego potrzebujemy? szpinak – najlepiej kupić taki jak Tutaj — > KLIK , i tam też dostaniecie chyba najtańszy, ale można też skorzystać z rozdrobnionego. Gdy tarta się podpiecze wyjmujemy ją z piekarnika i wylewamy masę szpinakową, na wierzchu układamy warstwę pokrojonej fety i wszystko zasypujemy żółtym serem. Tarta szpinakowa pojawia się na naszym stole dość często. Nie ma tutaj długiej listy bo tarta ze szpinakiem i fetą ma właściwie tylko kilka podstawowych składników.