Ciasto na pizzę

Aneta
Obiad
08.03.2016 19:57
Ciasto na pizzę

Składniki: 2 łyżeczki drożdży w proszku, polecam jednak świeże, ciasto o wiele lepiej wyrasta czyli 100g 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy 2 i 1/2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody Przygotowanie: W misce mieszamy pokruszone drożdże z solą i przesianą mąką. Czas pieczenia to 15 minut, 180 - 200 st C. Ciasto pieczemy, po nałożeniu sosu pomidorowego i dodatków, na posmarowanej oliwą blasze do pizzy. * przepis pochodzi z książki Podróże kulinarne: kuchnia włoska Na blacie oprószonym mąką wyrabiamy ciasto przez 10 minut, aż będzie elastyczne i gładkie. Ugniatamy ciasto w rękach, wyrabiamy, aż stanie się gładkie, na blacie oprószonym mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/03/ciasto-na-pizze.html