Eliksir Szczęścia – cocktail autor: Michał Nowak, Poznań składniki: 50 ml świeżego soku z czerwonej papryki rocznej, 40 ml Rum Havana Club Anejo 3yo, 20 ml likieru z opnucji wędzonego korą z kaliny koralowej, białko z jajka, 2 liście bazylii Inspiracją do mojego cocktailu są Włochy, a przede wszystkim wierzenia związane z papryką. Papryka uwielbia lekkie za torfowanie stąd tez dla wzmocnienia i z balansowania oraz wyłonienia lekko kwaskowatego posmaku likier z owoców kaktusa wędzony korą z polskich lasów. mężczyźni oraz kobiety bojący się uroku , złych mocy, braku szczęścia noszą w kieszeni małą papryczkę, która przegania negatywne emocje dając szczęście.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://gotujemytestujemy.pl/eliksir-szczescia-cocktail/