ZUPA CHRZANOWA

Justyna
Zupy
03.03.2016 11:03
ZUPA CHRZANOWA

Składniki: 5-6 średnich ziemniaków por pietruszka 2 marchewki pół selera 200 g boczku wędzonego 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego 4-5 łyżeczek chrzanu sól, pieprz majeranek jajka Przygotowanie Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na oleju lub maśle do miękkości. W garnku umieszczamy boczek, zalewamy ok 1,5 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe i zagotowujemy. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i podsmażonymi plasterkami boczku. Następnie boczek, liście i ziele wyjmujemy, a do wywaru dodajemy podsmażone warzywa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/03/zupa-chrzanowa/