Golonka pieczona w kapuście

Beata
Obiad
27.02.2016 0:07
Golonka pieczona w kapuście

Na moim blogu znajdziecie też inny sposób na golonkę, a przepis znajdziecie tutaj Składniki 2 duże golonki wieprzowe 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżka majeranku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki słodkiej Golonki włożyć do garnka, zalać zimną wodą (woda musi zakrywać mięso), dodać pozostałe składniki i gotować do miękkości mięsa. 700 g kapusty kiszonej 1 łyżka oleju pieprz 1 łyżka oleju pieprz słodka papryka odrobina ostrej papryki Golonkę naciąć tworząc kratkę oprószyć pieprzem, słodką papryką i odrobiną ostrej papryki. Na moim blogu znajdziecie też inny sposób na golonkę, a przepis znajdziecie tutaj Składniki 2 duże golonki wieprzowe Ma dno naczynia do zapiekania wyłożyć kapustę kiszoną, skropić olejem, wlać 1/2 szklanki wody i ułożyć na tym golonki. Ma dno naczynia do zapiekania wyłożyć kapustę kiszoną, skropić olejem, wlać 1/2 szklanki wody i ułożyć na tym golonki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż mięso będzie mocno przyrumienione. (mój czas pieczenia to 60 minut) w razie potrzeby uzupełnić wodę. Moje golonki gotowały się na wolnym ogniu około 2 godzin.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/golonka-pieczona-na-kapuscie.html