Pierogi Ruskie Składniki: Farsz: ok 1 kg ziemniaków 250-300 g chudego twarogu 2 duże cebule Majeranek, pieprz, kucharek, magii, sól Ciasto: 300 g Mąki Basi do pierogów ( jedna z lepszych mąk) 150 g wody 1 - 2 łyżek oleju ok. 1 łyżeczki soli Wykonanie: Ziemniaki gotujemy z solą. Wrzucamy delikatnie pierogi, mieszamy drewnianą łyżką aby nie przywarły i gotujemy tak długo aż wypłyną na górę i trzymamy tak jeszcze na ogniu ze trzy minuty :) Od jakiegoś czasu miałam zamiar dodać ten przepis, ale kiedy tylko pierogi pojawiały się na talerzu szybciej znikały niż ja zrobiłam im zdjęcie :) *** Miłego Weekendu :) i do kolejnego smacznego wpisu !! Formuje średnie kulki co ułatwia później zlepianie pierogów, tak nauczyłam się w pracy w barze :) Ważne aby smak farszu był bardzo wyrazisty, ponieważ w cieście się on straci , więc spokojnie nie żałować przypraw. Pierogi ruskie to moje jedno z ulubionych dań na obiad, a następnie odsmażane na kolacje :) Wszystko tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków aż ziemniaki i cała reszta się wymiesza i powstanie nam jednolita w miarę masa. Wycinamy kółka, wkładamy nasze kulki z farszem i bawimy się w lepienie pierogów. Pierogi gotujemy w garnku z gotująca się wodą i łyżką oleju.