Pieczone grejpfruty aromatyzowane rozmarynem i wodą różaną podawane z waniliowym kremem z nerkowców

Łukasz
Desery
26.02.2016 10:27
Pieczone grejpfruty aromatyzowane rozmarynem i wodą różaną podawane z waniliowym kremem z nerkowców

SKŁADNIKI Pieczone grejpfruty: - 3 grejpfruty - 3 łyżki cukru kokosowego* - 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu - 1 łyżeczka wody różanej - ½ łyżeczki startego imbiru Krem z nerkowców: - 150 g orzechów nerkowca - 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy - 1 laska wanilii - 1 łyżeczka wody różanej - 2 szczypty soli morskiej - 100 ml wody * - Grejpfruty ustaw na papierze do pieczenia i posmaruj przygotowaną mieszanką — po 1 łyżeczce na każdą połówkę owocu. Pieczone grejpfruty - Cukier (palmowy trzeba najpierw posiekać) połącz z rozmarynem, imbirem i wodą różaną. Dodaj do orzechów wraz z syropem klonowym, wodą różaną, wodą i solą. Krem z nerkowców - Orzechy nerkowca namocz przez noc w przegotowanej wodzie. Za pomocą noża ponacinaj miąższ przy błonkach i skórze (dzięki temu łatwiej będzie je jeść po upieczeniu).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2016/02/Pieczone-Grejpfruty-Z-Rozmarynem.html