Domowy serek ziołowy Czas przygotowania: 24 godziny Składniki: 800 g jogurtu typu greckiego 1/2 łyżeczka soli morskiej 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypioru czosnkowego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3-4 listki posiekanej bazylii Wykonanie: Jogurt przekładamy do miski. Następnie wieszamy tobołek nad zlewem lub w innym miejscu, pamiętając aby podstawić pod niego jakieś naczynie. Serek robi się praktycznie sam, a możemy do niego dodać to co nam się żywnie podoba. Możemy uformować z niego dwie roladki i obtoczyć ziołami lub jeść od razu. Zamiast kupnego serka do smarowania kanapek zróbmy sobie pyszny kremowy serek sami w domu. Po tym czasie gazę łapiemy za cztery rogi i albo robimy supeł, albo wiążemy ja sznurkiem. Przekładamy na nie jogurt i odstawiamy na 30 minut.