Schab faszerowany szpinakiem

Agnieszka
Obiad
22.02.2016 14:47
Schab faszerowany szpinakiem

Składniki: - 700 g schabu bez kości, - 3 łyżki majeranku, - 1/2 łyżeczki pieprzu, - 1/3 łyżeczki soli, - 1 łyżeczka słodkiej papryki, - 2 łyżki oliwy, - farsz - 300 g szpinaku (u mnie mrożony w brykietach), - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka masła. Pieczony schab do kanapek pieczony jest w co drugim domu, zazwyczaj sam lub nafaszerowany śliwką czy morelami . Nacieramy schab marynatą przygotowaną z oliwy, majeranku, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Schab pieczemy w rękawie do pieczenia ok. 45 minut w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/02/pieczony-schab-faszerowany-szpinakiem.html