1 brokuł – 500 g 1 jajko 1/2 kulki mozzarelli 6-7 łyżek otrąb (u mnie orkiszowe) oregano czosnek w proszku sól pieprz sól pieprz sos: 300 ml przecieru pomidorowego 1-2 ząbki czosnku w zależności od wielkości sól bazylia oregano Dodatki: 30 g salami ½ kulki mozzarelli 1/3 czerwonej cebuli kilka marynowanych papryczek jalapeno Przygotowanie: - Ciasto: Brokuły ugotować do miękkości w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Pizza na początku może nie być zwarta, ale gdy lekko przestygnie, a ser w cieście stwardnieje bez problemu można ją pokroić i wziąć w rękę. Kiedy zobaczyłam przepis na pizzę z nimi w roli głównej wiedziałam, że kiedyś ją przygotuję, stąd cieszy mnie Wasz wybór w akcji Gotowanie za Głosowanie. Ja położyłam plasterki salami, pokrojoną w piórka cebulę i papryczki jalapeno. Piec w 230 stopniach ok. 20 minut aż spód będzie zwarty. Na wierzchu posypać startą mozzarellą, na którą układać ulubione dodatki. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni ,aż ser zacznie topnieć. Ja postawiłam na pikantne salami, czerwoną cebulę i papryczki jalapeno.