Smacznego :) poniedziałek, 22 lutego 2016 Muffinki śniadaniowe z szynką, serem i warzywami Autor: Małgorzata Chyla o 07:22:00 Etykiety: babeczki, babeczki wytrawne, jajka, mozzarella, muffinki, muffiny, muffiny jajeczne, muffiny z serem, muffiny z szynką, papryka, śniadanie, śniadaniowe muffiny, wytrawne muffiny Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Te małe pieczone omlety smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno :) SKŁADNIKI (na 12 sztuk) - 1 szt. około 90 kcal 60 g szynki 150 g tartej mozzarelli 1/2 żółtej papryki 1/2 czerwonej papryki pół pęczka szczypiorku 5 jajek 100 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka świeżego tymianku sól pieprz oliwa z oliwek Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni (z termoobiegiem). Foremkę do muffinów (na 12 sztuk) smarujemy oliwą. Szynkę i paprykę kroimy w kosteczkę, mieszamy w misce z serem i posiekanym szczypiorkiem.