Składniki na biszkopt: - 6 jajek - 1 szklanka cukru (ja dałam trochę ponad połowę szklanki) - 1 szklanka mąki - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 puszka mleka skondensowanego lub gotową masę kajmakową - 1 kostka masła - 1 kostka margaryny - 1/2 kostki masła - 4 łyżki mleka - 2-3 łyżki cukru - 30 dag ziaren słonecznika - Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. (Zostawić ewentualnie dwie łyżki kajmaku i dwie łyżki przyprażonych ziaren, żeby posmarować górę ciasta.) Lekko przestudzić a następnie wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Górę ciasta można wedle uznania posmarować pozostawionym kajmakiem i posypać ziarnami słonecznika lub ozdobić polewą czekoladową. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. - Biszkopt przekroić poziomo na dwa blaty. Następnie pokruszyć przyprażone ziarna słonecznika. Piec na złoty kolor.