Składniki 900 g filetu z mintaja 1 trawa cytrynowa 3 łyżki oliwy 3 jajka 1/2 czerwonej papryki 100 ml wywaru warzywnego 2 ząbki czosnku 1 szczypta płatków chilli koperek sól pieprz Jajka rozbełtać z wywarem warzywnym, doprawić solą, pieprzem, płatkami chilli i wszystko wymieszać, po czym wlać na rybę. Rybę pokroić w kawałki i oprószyć ją solą i pieprzem, a następnie ułożyć ją w naczyniu żaroodpornym. Ja przygotowałam z mintaja, ale może to być każdy filet z ryby. Do takiej ryby podałam ryż, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, ziemniakami czy makaronem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/ryba-zapiekana-z-jajkami.html