Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 0,5 kostki margaryny / bądź 125 gr masła 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 4 łyżki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier z prawdziwą wanilią Masa Serowa: 1 kg sera mielonego w wiaderku 1 szklanka cukru 4 żółtka 3/4 szklanki mleka 1 suchy budyń waniliowy / śmietankowy ( duży około 60 gr ) Opcjonalnie paczka rodzynek (wedle uznania) Masa kokosowa: 6 białek 1 paczka wiórek kokosowych ( 100 gr) 5 łyżeczek cukru Wykonanie: Z wszystkich podanych składników na ciasto kruche, zagniatamy ciasto i wykładamy nim prostokątną blaszkę, nie zapominając o bokach. Kiedy składniki nam się połączą i powstanie nam gęsta ale lekko lejąca masa serowa bez obaw wylewamy ja na kruche ciasto. Nie lubiłam serników bo zawsze ten ser był taki suchy, a w przypadku tego sernika , ser jest dosłownie puszysty, a do tego kokosowa pianka... Kiedy masa będzie już gotowa wykładamy ją równomiernie na masie serowej i wkładamy do piekarnika na około 50 minut. Ser z wiaderka miksujemy dodając następnie do niego i dalej miksując: żółtka, cukier, mleko, suchy budyń.