Domowy budyń waniliowy

Agata
Desery
18.02.2016 13:54
Domowy budyń waniliowy

Domowy budyń waniliowy 20 minut Składniki: 500 ml mleka 2% 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 laski wanilii 2 żółtka 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka masła Wykonanie: Z pół litra mleka odlewamy 1/2 szklanki mleka, resztę wlewamy do garnuszka dodajemy cukier waniliowy i ziarenka wydłubane z laski wanilii. Do 1/2 szklanki mleka wlewamy rozkłócone żółtka, mieszamy, aż się dokładnie połączą z mlekiem, wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Zapraszam więc dziś Was na domowy budyń z prawdziwą wanilią, a nie waniliną. Moje wspomnienie z dzieciństwa to pyszny budyń waniliowy polany sokiem malinowym. Oczywiście moja babcia nie robiła budyniu z proszku, tylko taki domowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/domowy-budyn-waniliowy.html