Czas przygotowania: 40 minut Składniki: - 1/2 szklanki kaszki kuskus - ok. 1 szklanki wrzątku - 1 łyżeczka pasty curry - 1 mała czerwona cebula - ziarenka z 1/2 granata - sok z 1/2 cytryny - 1 łyżka posiekanej natki - oliwa z oliwek EV - sól Wykonanie: Kaszkę wsypujemy do miski, we wrzątku rozpuszczamy pastę curry, zalewamy nim kaszkę, mieszamy i przykrywamy. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, wrzucamy do miski z kaszką, dodajemy ziarenka granatu, sok z cytryny, natkę, sól i oliwę. Dzisiaj więc, żeby uspokoić nieco nasze sumienie przed jutrzejszymi kalorycznymi szaleństwami, w kuchni u Gatity lekka sałatka z kuskusem i granatem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/02/salatka-z-kuskusem-i-granatem.html