Składniki:ciasto10 całych jajszklanka cukru12 łyżek mąki pszennej8 łyżek mąki ziemniaczanej6 łyżek kawy cappucino orzechowej3 łyżeczki proszku do pieczeniaszklanka suchego makukrem1/2 l mleka1/2 szklanki cukru3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej6 łyżek kawy cappucino1/2 l śmietany kremówkikostka masłaWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Jedną część włożyć do blaszki na ciasto wyłożyć masę cappucino, na wierzch położyć drugą cześć ciasta. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Do ubitych jajek dodać obie mąki, proszek do pieczenia, mak oraz kawę cappucino. Masło zmiksuj z ugotowanym budyniem na krem, schłodź go. Ubić śmietanę i wyłożyć ją na wierzch ciasta.