Składniki: 1,20 kg skrzydełek z kurczaka 1 litr maślanki 1 łyżka soli 1 łyżka pikantnej przyprawy do drobiu panierka 1 szklanka mąki 1 szklanka bułki tartej 1 szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy chili (jeśli lubicie bardzo ostre potrawy dodajcie więcej, wedle uznania) 1 łyżeczka soli ponadto: 4 łyżki oleju Marynata z maślanki sprawia, że w czasie pieczenia mięso nie wysycha i pozostaje soczyste, a dodatkowo maślanka łącząc się z pikantną panierką, tworzy przyjemnie chrupiącą warstwę. Nietrudno osiągnąć taki efekt smażąc drób w głębokim tłuszczu, a próbowaliście upiec skrzydełka z panierką w piekarniku? Piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 200 C przez 15 minut. Skrzydełka obtoczyć w panierce i umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jeśli skrzydełka są duże podzielić je jeszcze na pół. Maślankę wymieszać z solą i przyprawą do kurczaka.