składniki: 1 mała sałata lodowa 400 g tofu 1 mały bakłażan 15 pomidorków cherry 2 garście słonecznika olej rzepakowy do smażenia 2 jajka bułka tarta zioła włoskie olej sezamowy Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem ze soku i usmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy tofu (ewentualnie można ugrillować na patelni grillowej). W międzyczasie pokroić tofu w dużą kostkę. Usmażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. I był to bardzo dobry wybór bo w tej postaci tofu świetnie smakuje. Oprószyć ziołami włoskimi, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/saatka-z-panierowanym-tofu.html