Składniki 4 kajzerki 2 łyżki masła 2 duże pomidory 4-5 pieczarek (takie dość spore) 200 ml śmietany 30% 3 jajka 50 g sera żółtego pęczek szczypiorku sól pieprz Kajzerki pokroić w poprzeczne kawałki i każdy posmarować masłem. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki w moim wykonaniu to zapraszam tutaj . Zresztą nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię wszelkie zapiekanki, tosty czy pieczone warzywa. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plaster bułki, pomidora i pieczarki. Zebrało się ich już tam całkiem sporo i pewnie jakąś dla siebie wybierzecie. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/zapiekanka-z-buki.html