Składniki: ->150g szpinaku mrożonego/świeżego -> 1.5 szklanki mąki żytniej -> 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej -> 1 łyżeczka soli -> 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia -> 3 łyżki oliwy z oliwek -> ¾ szklanki mleka Wykonanie: Mieszanka sałat -> 1 papryka czerwona -> 2 piersi z kurczaka -> 1 szalotka -> Pomidorki cherry -> Oliwa z oliwek Wykonanie: Sól, pieprz, curry, chilli, kurkuma, imbir Podajemy z sosem czosnkowym* -> 3 łyżki jogurtu greckiego -> 3-4 ząbki czosnku -> Na suchej patelni, dobrze rozgrzanej patelni smażymy ciasto około minuty z każdej strony ( czas zależny od grubości ciasta). Kurczaka smażymy na patelni kilka minut z każdej strony(aby nie był zbyt suchy). Czosnek trzemy i wraz z przyprawami dodajemy do jogurtu, całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Z okazji Nowego Roku, chciałbym na samym początku życzyć wszystkim wiele szczęścia, radości w tym 2016 roku! Szpinak rozmrażamy, z dodatkiem soli i czosnku, na patelni do czasu aż straci znaczną ilość wody. Pierś kroimy na paski grubości około 1-2 cm. Rozwałkowujemy na grubość około 1-2mm. Odstawiamy na około 30-45 minut. Grillujemy kilka minut z każdej strony.