Delikatność kokosowego kremu złamana słonym posmakiem krakersów - ciasto wyjątkowe, bez wątpienia! :) Proporcje na tortownice kwadratową 24x24cm lub 20x26cm (na ok.20 kawałków) Składniki: - 2 opakowania budyniu (najlepiej kokosowego) - 900 ml mleka - 6 łyżek cukru - kostka masła - kieliszek spirytusu - 200g wiórek kokosowych - 1 opakowanie krakersów (200g) Przygotowanie: Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj proszek budyniowy i cukier. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). My, do dekoracji użyłyśmy płatków kokosowych firmy SKWORCU które świetnie sprawdziły się jako ozdoba tortu ;) (otrzymałyśmy w paczce).