Banana również obieramy i kroimy (warto skropić go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). na ciasto: - 1,5 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 50g margaryny - 2 żółtka - 3 łyżki cukru - cukier waniliowy - 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu dodatki: - 1-2 banany - 3 jabłka - gorzka czekolada (wedle uznania) - cynamon - sok z cytryny - 1 budyń o smaku bananowym Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę i dokładnie siekamy (bardzo ważne aby siekać a nie zagnieść). Zawartość miseczki dodajemy do mąki, dosypujemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, które następnie umieszczamy w lodówce na ok. 30 min. Ciastem wykładamy dokładnie formę do tarty i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do temp. 200C przez ok 10 min. Składniki: na ciasto: W tym czasie gotujemy budyń w nieco mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml) i odstawiamy by przestygł. Gdy cierpisz na nadmiar jabłek w spiżarni, a kolejna szarlotka nie wchodzi w grę...