Przepis
Składniki : 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłej wody, 1,5 łyżki ciepłego stopionego masła, 2 łyżki kakao, 250g twarogu zmielonego, 50g gorzkiej czekolady, 2 łyżki cukru pudru, 1 jajko.
Przygotowanie : Na stolnicę wysyp mąkę i kakao. W środku zrób zgłębienie i wlej wodę z masłem. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Zwiń w folię, przykryj ściereczką i odstaw na 30-50 minut. Do miseczki wrzuć ser, dodaj jajko i cukier puder. Wymieszaj składniki. Czekoladę pokrój na małe kawałeczki, wrzuć do sera i delikatnie wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, wytnij koła przy pomocy szklanki lub foremki. Na środku krążka ułóż ser i sklej pierożka. Gotuj w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.