SKŁADNIKI : - 225 g mrożonego szpinaku ( 1/2 paczki ) - 4 jajka - 1 łyżka oleju - 1 łyżka z czubkiem mąki pszennej - sól i pieprz do smaku PASTA : - 6 jajek ugotowanych na twardo - 100 g serka topoinego gołda lub tylżycki - 1 łyżka majonezu - sol, pieprz do smaku - 100-150 g tuńczyka firmy GRAAL, w zalewie własnej - papryka konserwowa pokrojona w paski Wykonanie : Szpinak odmrażamy, dobrze wyciskamy z nadmiaru wody, następnie mieszamy z 4 żółtkami. Białka ubijamy robotem na sztywno, wsypujemy odrobinę soli i pieprzu oraz dodajemy szpinak, mąkę i olej. Wszystko zwijamy w roladę, następnie zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy szpinakowy biszkopt, równo go rozsmarowując. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę.