Pischinger

Ewa
Ciasta
09.01.2016 10:10
Pischinger

Składniki

Składniki:

1 opakowanie okrągłych wafli

100 g gorzkiej czekolady

100 g posiekanych orzechów włoskich

1/2 szklanki kremówki

1/2 szklanki cukru pudru

2 łyżki masła

Polewa:

2 łyżki kremówki

1 łyżka masła

3/4 gorzkiej czekolady

Przepis

Czekoladę pokrusz i przełóż do garnka. Dodaj cukier puder,śmietankę,masło i rozpuść na małym ogniu.

Dodaj orzechy i podgrzewaj do momentu aż masa zgęstnieje. Przełóż wafle kremem,pamiętając aby nie smarować wierzchniego wafla.

Tak przygotowane wafle obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.

Polewa:

Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj śmietankę,masło i mieszaj do połączenie się składników.

Ciepłą polewą posmaruj wafle i odstaw aby polewa zastygła.