Przepis
PISZINGER
Składniki :
· 250 g masła
· Pól szklanki cukru brązowego
· Cukier waniliowy
· Kakao 4 łyżki
· 1,5 szklanki mleka w proszku
· 2 łyżki mleka
· Paczka wafli
Przygotowanie:
1. Do większego rondla przełóż masło, brązowy cukier, cukier waniliowy, kakao oraz mleko. Rozpuść całość na małym ogniu. Gotuj ok. 3 min.
3. Zanurz rondel w zimnej wodzie i ostudź masę.
4. Gdy masa całkowicie wystygnie dodaj mleko w proszku. Całość wymieszaj za pomocą miksera. Miksuj ok. 2-3 min
5. Przełóż wafle cienką warstwa masy kakaowej i odłóż na parę godzin do lodówki.
6. Gdy piszinger będzie gotowy, pokrój go na mniejsze części np. trójkąty lub kwadraty
S SMACZNEGO !