Piszinger

Krzysztof
Przepisy
22.06.2014 11:11
Piszinger

Przepis

PISZINGER

Składniki :

· 250 g masła

· Pól szklanki cukru brązowego

· Cukier waniliowy

· Kakao 4 łyżki

· 1,5 szklanki mleka w proszku

· 2 łyżki mleka

· Paczka wafli

Przygotowanie:

1. Do większego rondla przełóż masło, brązowy cukier, cukier waniliowy, kakao oraz mleko. Rozpuść całość na małym ogniu. Gotuj ok. 3 min.

3. Zanurz rondel w zimnej wodzie i ostudź masę.

4. Gdy masa całkowicie wystygnie dodaj mleko w proszku. Całość wymieszaj za pomocą miksera. Miksuj ok. 2-3 min

5. Przełóż wafle cienką warstwa masy kakaowej i odłóż na parę godzin do lodówki.

6. Gdy piszinger będzie gotowy, pokrój go na mniejsze części np. trójkąty lub kwadraty

S SMACZNEGO !