Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą

Magdalena
Desery
07.01.2016 17:35
Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą

Oby był dla wszystkich pomyślny i szczęśliwy  1 szkl maki ryzowej 1 szkl maki jaglanej 1 szkl maki kukurydzianej Pol szkl maki ziemniaczanej 2 lyzeczki bg proszku do pieczenia 1 lyzka mielonego siemienia lnianego 1 lyzeczka gumy guar (opcjonalnie) 3/4 szkl cukru 1 duzy cukier waniliowy 3 tabliczki gorzkiej czekolady 1 lyzka ekstraktu z wanilii 3 jajka 1 kostka masla Pol lyzki smietany 18% WYKONANIE: Czekoladę siekamy lub blendujemy na drobne kawałki. Blache z ciastkami wkladamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni, pieczemy ok 11 minut. Ciasteczek z podanej porcji wychodzi ok 50 sztuk, ja ciasto dziele na pol i jedna czesc przechowuje w zamrazarce. Zagniecione ciasto formujemy na podluzny walek i nozem tniemy na ok 1cm plastry. W razie koniecznosci mozna dodac jeszcze osrobine maki jaglanej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchennepotyczkialergiczki.blogspot.com/2016/01/bezglutenowe-ciasteczka-z-czekolada.html?m=1