Ciemny biszkopt przełożony delikatną pianką brzmi kusząco, ale... sekret tego ciasta tkwi na jego czubku - w suszonych śliwkach oblanych delikatna czekoladą :) Biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i żółtka. Następnie, ciągle ubijając, dodaj serki homogenizowane. Śliwki: 30 dag suszonych śliwek 2 gorzkie czekolady ½ szklanka śmietany 30% 1 galaretka wiśniowa Śliwki namocz przez ok. 1 godz w ciepłej wodzie, odsącz i drobno posiekaj w paseczki. Masa śmietanowa: 2 bite śmietany w proszku 2 serki homogenizowane waniliowe po 150g każdy 2 galaretki cytrynowe Galaretki rozpuść w 1 szklance wrzącej wody. Śmietankę podgrzej w garnku i rozpuść w niej czekoladę. Ubij śmietanę w proszku według przepisu na opakowaniu.