Pachnąca i ciekawa wersja na jedno z naszych ulubionych mięs, wystarczy parę dodatków i obiad zyskuje nowe oblicze :) około 6 plastrów schabu bez kości (każdy po około 1 - 1,5 cm) 3 średnie cebule sól, pieprz pierzynka: 6 kromek chleba z poprzedniego dnia (można użyć ulubionego gatunku, razowego, orkiszowego, pszennego, z dodatkiem ziarenek) 3 kopiaste łyżki drobno startego parmezanu 0,5 - 1 łyżeczka ulubionych suszonych lub świeżych ziół (te, które ja wsypałam pokazuję pod spodem) Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, włożyć mięso i piec około 40 - 50 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie), do zezłocenia okruszków na wierzchu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://zcukrempudrem.blogspot.com/2016/01/schab-pod-chlebowo-serowa-pierzynka.html