Kruche ciasto: -> 300g mąki -> 200g masła -> 100g cukru (najlepiej pudru) -> 2 żółtka -> sól Masa: -> Kostka masła -> 1 puszka masy kajmakowej -> 1 niepełny kieliszek spirytusu Dodatkowo: -> 1 galaretka truskawkowa -> 1 tabliczka czekolady ( opcjonalnie polewa w saszetce) -> ½ puszka brzoskwiń -> Konfitura malinowa Wykonanie: Całość rozpoczynamy od wykonania ciasta na babeczki ( z wyżej podanego przepisu wychodzi około 20 babeczek). Rozpoczynamy od tego, że masło powinno być w temperaturze pokojowej ( najlepiej wyjąć z lodówki na około 1-2h przed użyciem). Dekorację babeczek rozpoczynamy od nałożenia około ½ łyżeczki konfitury na spód babeczki, na to przy użyciu rękawa cukierniczego, nakładamy masę kajmakową. Postanowiłem podzielić się z Wami większą ilością smakołyków, które nie zawsze idą w parze ze zdrowiem i mała liczbą kalorii. Dalej przy użyciu noża siekamy go razem z mąką na malutkie kawałki ( przypominające konsystencje ryżu). Z ciasta przy użyciu 1 foremki wycinamy odpowiedniej wielkości fragmentu. Masło kroimy na niewielką kostkę ( należy pamiętać, aby było schłodzone!). Na wierzch kładziemy miseczkę a w niej rozdrobioną czekoladę. Odstawiamy w chłodne miejsce i spożyć najlepiej dnia następnego, gdy wszystkie smaki się połączą. Formujemy kulę, zawijamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na około 30-45 minut. Dodatkowo część z nich może być wykorzystana w cheatdayu :) Następnie dodajemy niewielkimi porcjami ( 1-2 łyżki) masę kajmakową cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy. Ciasto należy rozwałkować na grubość około 5 mm.