Ryba po grecku - BEZ SMAŻENIA

Ewelina
Boże Narodzenie
23.12.2015 9:35
Ryba po grecku - BEZ SMAŻENIA

Pyszna zarówno na ciepło jak i zimno- obie wersje wypróbowane ;) Polecam :) Składniki: 700-800g filetów ryby- ja miałam dorsza, filety mrożone 6 sztuk marchwi (ok 800g) W naczyniu układamy na przemian, warstwę ryby, następnie warstwę warzyw, ponownie warstwę ryby itd. Marchew, seler, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, zalewamy wrzątkiem, gotujemy 20 minut pod przykryciem, z dodatkiem kostki rosołowej. seler pietruszka duża cebula koncentrat pomidorowy (200g) sól, pieprz ziele angielskie, liść laurowy cytryna 1/2 kostki rosołowej Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy. Zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na 1-2 godziny do zamarynowania (można też ją upiec od razu). Pod koniec pieczenia można ją rozwinąć i podpiec trochę na opcji grill, żeby się ładnie zarumieniła. Następnie układamy na blasze i pieczemy w 190 stopniach przez 30 minut. Danie można podawać na zimno lub odgrzać w piekarniku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czerrrwonaporzeczka.blogspot.com/2015/11/ryba-po-grecku-bez-smazenia.html