Przepis
Składniki
50 dkg migdałów
50 dkg cukru
125 ml wody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
Etapy przygotowania
1. W rondlu przygotować syrop z cukru i wody. Dodać cynamon i cukier waniliowy. Wsypać migdały i ogrzewać na wolnym ogniu ok 20 minut, cały czas mieszając.
2. Gdy migdały będą dokładnie oblepione syropem, rozłożyć je na folii aluminiowej do ostygnięcia. Te na zdjęciu z przodu są wyjęte trochę wcześniej - po ostygnięciu są lśniące. Te na zdjęciu z tyłu wyjęte później, gdy syrop zaczyna gęstnieć - są po ostygnięciu otoczone cukrem.
Polecam, bo smakują wyśmienicie. Jeśli ktoś lubi podczas seansu kinowego chrupać prażone migdały, to te smakują właśnie tak. Smacznego!!!
Źródło:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/migdaly_w_cukrze_wg_aleex