Migdały w cukrze

Ewelina
26.11.2013 9:41
Migdały w cukrze

Przepis

Składniki

50 dkg migdałów

50 dkg cukru

125 ml wody

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka cukru waniliowego

Etapy przygotowania

1. W rondlu przygotować syrop z cukru i wody. Dodać cynamon i cukier waniliowy. Wsypać migdały i ogrzewać na wolnym ogniu ok 20 minut, cały czas mieszając.

2. Gdy migdały będą dokładnie oblepione syropem, rozłożyć je na folii aluminiowej do ostygnięcia. Te na zdjęciu z przodu są wyjęte trochę wcześniej - po ostygnięciu są lśniące. Te na zdjęciu z tyłu wyjęte później, gdy syrop zaczyna gęstnieć - są po ostygnięciu otoczone cukrem.

Polecam, bo smakują wyśmienicie. Jeśli ktoś lubi podczas seansu kinowego chrupać prażone migdały, to te smakują właśnie tak. Smacznego!!!

Źródło:

http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przekaski/migdaly_w_cukrze_wg_aleex