Pianka z buraczków

Cathy
Boże Narodzenie
15.12.2015 20:39
Pianka z buraczków

Składniki: ( na 3-4 porcje) - 0,5 kg buraków - 100 ml śmietany kremówki - 5 jajek - sok z połowy cytryny - 1 łyżka masła - sól, pieprz do smaku - szczypta cukru Do dekoracji: - cytryna - świeży rozmaryn Przygotowanie: Buraki ugotuj na miękko, następnie po ostudzeniu zmiksuj blenderem. Pianka jest mięciutka, delikatna i jest idealnym daniem samym w sobie, przystawką, bądź dodatkiem do mięs, szczególnie kaczek :) Dodaj śmietanę, jajka, cytrynę, sól, pieprz i odrobinę cukru i zmiksuj wszystko dokładnie przy pomocy miksera. Uwaga: Jeśli chcesz by pianki były delikatniejsze: kokilki ustaw na blasze do połowy wypełnionej wodą (gorąca kąpiel).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/03/pianka-z-buraczkow.html