Składniki: 230 g masła 1/2 szklanki cukru pudru szczypta soli 1,5 łyżeczki cynamonu 2 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka cukru pudru do obtoczenia ciastek Przed pieczeniem włożyć ciastka wraz z blaszką na 30 minut do lodówki, aby się dobrze schłodziły. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie ma śniegu, ale są białe słodkie kulki przypominające śnieżki ciasteczka. Jeśli nie lubicie cynamonu możecie go zastąpić startą czekoladą lub innym swoim ulubionym smakiem. Moje ciastka nie doczekały świąt i dlatego upiekę je jeszcze raz.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/sniegowe-kule-ciasteczka.html