składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 500 g pora ( biała i jasnozielona część) 2 łyżki masła 1 łyżeczka tymianku 200 g serka topionego (dałam Emmentaler Lactima) 450 g mięsa mielonego , u mnie karkówka 1 jajko 2 łyżki kaszy manny sól,pieprz Pory dokładnie umyć i osuszyć, ja miałam małe sztuki więc miałam w sumie 6 kawałków. Gotowe kuleczki wrzucić do zupy i gotować jeszcze ok 10 minut mieszając aby serki całkowicie się rozpuściły. Dalej gotować aż serki prawie się rozpuszczą, od czasu do czasu zamieszać. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodać pokrojone serki oraz tymianek. Do mięsa mielonego dodać jajko oraz kaszę mannę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/12/zupa-z-pora-z-pulpecikami.html