- Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi - Koktajl truskawkowy - Koktajl warzywny na maślance - Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową - Koktajl z jeżyn na maślance Składniki: - szklanka kefiru - 1/4 świeżego ananasa - 1/2 banana - Do blendera z wysokim kielichem przelewamy kefir, dodajemy obranego banana podzielonego na kawałki oraz obranego ze skóry ananasa, bez stwardniałego środka. Kilka inspiracji znajdziecie na blogu: - Truskawkowy koktajl na maślance - Truskawkowy koktajl z bananem i miodem - Koktajl bananowy z kiwi - Koktajl bananowo-brzoskwiniowo - Koktajl jeżynowy Pamiętam długie kolejki ustawiające się do koktajlu z borówek i truskawek, podczas mojego live cookingu w Pogorii. Nie ma nic lepszego jak rozpoczęcie dnia od śniadania z koktajlem owocowym czy warzywnym. Podajemy zaraz po przygotowaniu, jeśli lubicie można przygotować koktajl, tak, aby wyczuwalne były kawałki owoców.