Domowy bulion w proszku bez soli (jak 'vegeta' czy 'jarzynka')

Agata
Przetwory
03.12.2015 10:06
Domowy bulion w proszku bez soli (jak 'vegeta' czy 'jarzynka')

Nie zawiera soli, gdyż uważam, że jej ilość jest kwestią indywidualną i wolę osobiście dosalać potrawę na bieżąco podczas gotowania, albo na końcu na talerzu. A po trzecie, pozwoli nam to jeszcze bliżej poznać specyfikę, działanie i zastosowanie wielu ciekawych przypraw. Pozwoli nam to także lepiej poznać kulturę, z której dana mieszanka się wywodzi. Na wyciągnięcie ręki znaleźć można coraz to nowsze i bardziej egzotyczne dodatki do naszych kulinarnych wyczynów. Toteż, razem z fantastycznym portalem Hello Zdrowie zapraszam Was na małą serię domowych mieszanek przyprawowych. Jednak zamiast wyruszyć w drogę do sklepu po kolejną paczkę ulubionej mieszanki, obierzcie inny kierunek. Składa się on z suszonych warzyw i przypraw, które dodają mu aromatu i charakteru. To nauka, która sprawi, że nasze gotowanie będzie jeszcze ciekawsze, bardziej świadome i ekscytujące.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/12/domowy-bulion-w-proszku-bez-soli-jak.html