Pieczony łosoś ze szpinakiem i brokułami Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g fileta z łososia ze skórą 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki szczypta płatków chili 5 łyżek oliwy z oliwek EV sól pieprz 5-6 zblanszowanych różyczek brokuła 4 garści szpinaku baby 2 garści pomidorków koktajlowych sok z cytryny Wykonanie W moździerzu ucieramy czosnek, natkę, sól, pieprz, chili i 1 łyżkę oliwy. Wybierając ryby i owoce morza ze znakiem MSC pomagamy chronić zasoby mórz i oceanów, mamy gwarancję, że produkty pochodzą z przyjaznych środowisku zrównoważonych połowów, czyli takich które w mniejszym stopniu wpływają na ekosystem morski, pozostawiając więcej ryb w morzach i oceanach i sprzyjają innym zwierzętom morskim. W przeciągu dosłownie 40 minut mamy na stole apetyczny i smakowity obiad czy też kolację. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smakowe ryby: A przy okazji zachęcam Was do kupowania ryb i owoców morza z niebieskim certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC. Pieczony łosoś ze szpinakiem i brokułami, to danie które po prostu robi się samo.