Składniki na 24 ciasteczka: 350 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki soli 60 g białego sezamu + do posypania 250 g masła o temp. pokojowej 280 g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 2 łyżki mleka orzechy nerkowca CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Z ciasta formujemy kulki wielkości piłeczki golfowej i układamy na dwóch blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia w dużych odstępach - ciasteczka w trakcie pieczenia rozpłyną się na boki. Wyciągamy, studzimy 15 minut na blaszce, a następnie przekładamy na kratkę do studzenia do całkowitego ostygnięcia. Pyszne, rozpływające się w ustach indyjskie ciasteczka z dodatkiem sezamu, kardamonu i orzechów nerkowca. W każde ciasteczko wciskamy po 3 orzechy nerkowca i posypujemy jeszcze odrobiną sezamu. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kardamon, sól i sezam.